Oamenii de știință cercetează în prezent această opțiune. Terapia hormonală cu cortizon: Un studiu a sugerat că tratamentele cu doze mari pe bază de cortizol ar putea ajuta la reducerea riscului de PTSD, dacă sunt administrate imediat după apariția unui traumatism. Jocuri pe computer: Jocurile pe computer au fost legate de mai puține simptome la unii veterani cu PTSD, potrivit unui studiu publicat în 2017.
Oamenii de știință cercetează în prezent această opțiune. Terapia hormonală cu cortizon: Un studiu a sugerat că tratamentele cu doze mari pe bază de cortizol ar putea ajuta la reducerea riscului de PTSD, dacă sunt administrate imediat după apariția unui traumatism. Jocuri pe computer: Jocurile pe computer au fost legate de mai puține simptome la unii veterani cu PTSD, potrivit unui studiu publicat în 2017.
Dar este o … „Anxietatea nu este doar o emoție. Poate provoca o gamă largă de simptome fizice, inclusiv amețeli și amețeli.” Cercetările sugerează că aproximativ 28% dintre persoanele cu amețeli au și simptome ale cel puțin unei tulburări de anxietate. Amețelile legate de anxietate pot fi suficient de severe pentru a provoca leșin. “În acest articol, explicăm legătura dintre anxietate și amețeli. Acoperim și alte simptome de anxietate și opțiunile de tratament disponibile. Relația dintre anxietate și amețeli este complexă. Unii oameni au amețeli din cauza anxietății lor, în timp ce alții se amețesc și apoi “Anxietatea poate provoca amețeli în mai multe moduri:” Amețeala poate crește, de asemenea, riscul de anxietate. Când o persoană se amețește, se poate îngrijora de sănătatea sa sau se va teme de leșin. Aceste preocupări pot provoca sau intensifica anxietatea. Studiul din 2012 a constatat o corelație puternică între amețeli cronice și depresie și anxietate. Simptomele anxietății variază de la o persoană la alta, iar anxietatea unei persoane se poate schimba în timp. Dacă o persoană are o tulburare de anxietate, diagnosticul specific poate determina modul în care anxietatea lor De exemplu, persoanele cu tulburare de panică pot prezenta atacuri de panică intense, în timp ce persoanele cu anxietate generalizată pot observa anxietate persistentă, excesivă. Simptomele obișnuite includ: „Când o persoană se simte întotdeauna amețită sau prezintă frecvent accidente de amețeală, are amețeli cronice.
Amețeala acută este un scurt episod de amețeală, care poate apărea în timpul unui atac de panică sau după ce te-ai ridicat prea repede. „Anxietatea poate provoca amețeli cronice și acute.” Vertijul este un tip de amețeală care poate determina o persoană să se simtă în mișcare sau în cădere, chiar și atunci când stă nemișcată. Această senzație poate fi o experiență foarte alarmantă, crescând riscul de anxietate. Persoanele cu diferite forme de amețeli, inclusiv vertij, raportează anxietate extremă. Anxietatea se poate simți copleșitoare și o persoană se poate simți ca și cum și-ar fi pierdut controlul asupra corpului și minții. Cu toate acestea, anxietatea este tratabilă. În timp ce unii oameni trebuie să încerce mai multe tratamente înainte ca ceva să funcționeze, majoritatea pot obține ușurare cu ajutorul adecvat. „Cele mai eficiente opțiuni de tratament pentru anxietate includ:, Cel mai eficient tratament pentru amețeli depinde de cauza acesteia.potencialex Aflați mai multe despre medicamentele pentru amețeli aici. Sistemul vestibular ajută la reglarea echilibrului și permite unei persoane să fie conștientă de locația sa în spațiu. creierul și urechea internă lucrează împreună pentru a oferi unei persoane un sentiment de echilibru. Tulburările care afectează aceste organe pot provoca, de asemenea, amețeli. “Persoanele cu o tulburare vestibulară pot avea anxietate atunci când sunt amețite, mai degrabă decât să se amețească ca urmare a senzației de anxietate. De asemenea, pot prezenta și alte simptome, cum ar fi lipsa de echilibru. O gamă largă de afecțiuni medicale, inclusiv boala Ménière și boala Parkinson, pot afecta sistemul vestibular. În multe cazuri, este posibil să se trateze amețeli cu medicamente, kinetoterapie sau intervenții chirurgicale. „O persoană ar trebui să se prezinte la un medic dacă:„ În majoritatea cazurilor, amețelile legate de anxietate nu reprezintă un motiv major de îngrijorare. Cu toate acestea, este posibil să aveți anxietate și o afecțiune gravă care determină amețeli.
Deci, persoanele cu amețeli cronice și anxietate nu ar trebui să respingă simptomele lor. Atunci când anxietatea este principala cauză a amețelii, amețeala poate veni și pleca. Episoadele acute se îmbunătățesc de obicei singure, deși o persoană poate continua să simtă amețeli legate de anxietate. Tratarea anxietății ajută adesea. „Strategia potrivită pentru prevenirea amețelilor depinde de cauza care stă la baza lor. Unele strategii care pot ajuta includ:„ Amețeala poate fi o experiență înfricoșătoare, care intensifică anxietatea și determină o persoană să își facă griji cu privire la sănătatea sa. Această îngrijorare poate crea o buclă de feedback, care ar putea agrava simptomele și mai mult. O persoană ar trebui să vorbească cu un medic dacă amețeala lor apare frecvent sau nu se îmbunătățește cu medicamentele. Ultima revizuire medicală pe 24 iulie 2020 “Tulburările de anxietate implică o reacție emoțională și fizică disproporționată la evenimente de viață stresante sau chiar neutre și la viața de zi cu zi. Tratamentul pentru …,” Unele motive comune pentru senzația de amețeală includ episoade de migrenă, tensiune arterială scăzută, boală de mișcare , și stres. Rezolvarea cauzei de bază va … Vertijul este un sentiment de amețeală care se învârte, pe care greața îl însoțește adesea. Poate rezulta dintr-o problemă a urechii interne, a creierului sau a nervului senzorial … Amețeala este frecventă în timpul menopauzei.
Schimbările hormonale, insomnia și anxietatea pot juca un rol. Măsurile privind stilul de viață pot ajuta, dar unele persoane pot avea nevoie … Mai multe afecțiuni pot provoca atât oboseală, cât și amețeli. Ne uităm la cinci și discutăm alte simptome și tratamente pentru fiecare afecțiune. “” Tulburarea de stres post-traumatic se poate întâmpla unei persoane după ce a experimentat un eveniment traumatic care i-a făcut să se simtă fricos, șocat sau neajutorat. Poate avea efecte pe termen lung, inclusiv flashback-uri, dificultăți de somn și anxietate. Exemple de evenimente care pot declanșa tulburări de stres post-traumatic (PTSD) includ războaie, crime, incendii, accidente, moartea unei persoane dragi sau abuzul formă. Gândurile și amintirile reapar, chiar dacă pericolul a trecut. Se crede că afectează între 7 și 8% din populație, iar femeile sunt mai susceptibile de a fi afectate decât bărbații. În loc să se simtă mai bine pe măsură ce trece timpul, individul poate deveni mai anxios și înfricoșător. PTSD poate perturba viața unei persoane de ani de zile, dar tratamentul o poate ajuta să se refacă. Simptomele încep de obicei în termen de 3 luni de la un eveniment, dar pot începe mai târziu. Pentru ca o persoană să primească un diagnostic de PTSD, trebuie să îndeplinească criteriile stabilite de Manualul de Diagnostic și Statistică al Asociației Psihologice Americane (APA) Ediția a V-a (DSM-5). În conformitate cu aceste linii directoare, persoana trebuie:
Au fost expuși la moarte sau amenințare cu moartea, vătămarea gravă sau violența sexuală, fie direct, prin asistarea la aceasta, cu ocazia unei persoane dragi, fie în timpul sarcinilor profesionale “2. Experimentați următoarele mai mult de o lună:, Iată câteva exemple dintre aceste patru tipuri de simptome:, Simptome de intruziune:, Simptome de evitare:, Simptome de excitare și reactivitate: Simptome care afectează starea de spirit și gândirea: „În plus, simptomele trebuie să ducă la suferință sau dificultăți de a face față muncii sau relațiilor și nu trebuie să se datoreze utilizării medicamentelor sau a altor substanțe sau a unei alte condiții de sănătate. Pot exista și simptome fizice, dar acestea nu sunt incluse în criteriile DSM-5: pot exista modificări comportamentale pe termen lung care să contribuie la probleme și munca și o defalcare a relațiilor. Persoana poate începe să consume mai mult alcool decât anterior sau să utilizeze abuziv droguri sau medicamente. La cei cu vârsta de 6 ani sau mai puțin, simptomele pot include: Între vârstele de 5 și 12 ani, copilul poate să nu aibă flashback-uri și este posibil să nu aibă dificultăți în amintirea părților evenimentului. Cu toate acestea, pot să-și amintească acest lucru într-o ordine diferită sau să simtă că există un semn că se va întâmpla. De asemenea, pot să acționeze trauma sau să o exprime prin joc, imagini și povești. Pot avea coșmaruri și pot fi iritabili. S-ar putea să le fie greu să meargă la școală sau să petreacă timp cu prietenii sau să studieze. De la vârsta de 8 ani și peste, copiii au tendința de a prezenta reacții similare cu adulții. Între vârstele de 12 și 18 ani, persoana poate prezenta perturbări sau comportament nerespectuos, impulsiv sau agresiv. Se pot simți vinovați pentru că nu acționează diferit în timpul evenimentului sau pot considera răzbunare. “Copiii care au suferit abuzuri sexuale sunt mai predispuși:” Ca parte a procesului de diagnostic, persoana poate i se va face un test de screening pentru a evalua dacă au sau nu PTSD. “Timpul necesar pentru aceasta poate varia de la 15 minute la câteva sesiuni de o oră. O evaluare mai lungă poate fi utilizată dacă există implicații legale sau dacă o cerere de invaliditate depinde de „Dacă simptomele dispar după câteva săptămâni, poate exista un diagnostic de tulburare de stres acut.” PTSD tinde să dureze mai mult, iar simptomele sunt mai severe și pot să nu apară până la ceva timp după eveniment. ”Mulți oameni se recuperează în 6 luni, b Unii continuă să aibă simptome de câțiva ani. “PTSD se poate dezvolta după un eveniment traumatic. Exemplele includ:„ Orice situație care declanșează frică, șoc, groază sau neajutorare poate duce la PTSD. Rămâne neclar de ce unii oameni dezvoltă PTSD în timp ce alții nu. Cu toate acestea, următorii factori de risc pot crește șansele de a prezenta simptome: Unii factori fizici și genetici pot juca un rol. Acestea pot afecta șansa de a avea anxietate, depresie și PTSD. Structura creierului: scanările cerebrale au arătat că hipocampul apare diferit la persoanele cu PTSD, comparativ cu alții. Hipocampul este implicat în procesarea emoțiilor și amintirilor și ar putea afecta șansa de a avea flashback-uri „Răspunsul la stres: Nivelurile de hormoni care sunt eliberați în mod normal într-o situație de luptă sau fugă par a fi diferite la persoanele cu PTSD.” Sex : Acest lucru poate juca un rol. Studiile sugerează că, în timp ce bărbații sunt mai susceptibili de a experimenta violența, femeile au șanse mai mari de a avea PTSD. “Oamenii de știință analizează factorii de rezistență care pot ajuta oamenii să se recupereze sau să evite mai eficient PTSD. Acestea includ:” Mulți oameni prezintă simptome după un eveniment traumatic, cum ar fi plânsul, anxietatea și dificultățile de concentrare, dar acest lucru nu este neapărat PTSD. “Tratamentul prompt cu un profesionist calificat poate ajuta la prevenirea agravării simptomelor. Acest lucru ar trebui luat în considerare dacă:” Tratamentul implică de obicei psihoterapie și consiliere, medicamente sau o combinație. “Opțiunile pentru psihoterapie vor fi special adaptate pentru gestionarea traumelor. Acestea includ:” Terapia de procesare cognitivă (CPT): De asemenea, cunoscută sub numele de restructurare cognitivă, individul învață cum să se gândească la lucruri într-un nou cale. Imaginea mentală a evenimentului traumatic îi poate ajuta să treacă prin traumă, să câștige controlul fricii și al suferinței. Terapia expunerii: Vorbirea repetată despre eveniment sau confruntarea cauzei fricii într-un mediu sigur și controlat poate ajuta persoana să simtă că au mai mult control asupra gândurilor și sentimentelor lor.
Cu toate acestea, eficacitatea acestui tratament a fost pusă la îndoială și trebuie efectuată cu grijă sau poate exista riscul agravării simptomelor. „Unele medicamente pot fi utilizate pentru tratarea simptomelor PTSD.” Inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei (SSRI), cum ar fi paroxetina, sunt frecvent utilizate. ISRS ajută, de asemenea, la tratarea depresiei, anxietății și problemelor de somn, simptome care sunt adesea legate de PTSD. Au existat unele rapoarte că medicamentele antidepresive pot provoca un risc crescut de sinucidere la persoanele sub vârsta de 24. Uneori, benzodiazepinele pot fi utilizate pentru a trata iritabilitatea, insomnia și anxietatea. Cu toate acestea, Centrul Național pentru PTSD nu le recomandă, deoarece nu tratează simptomele de bază și pot duce la dependență. Cercetările au sugerat că următoarele terapii pot ajuta, dar sunt necesare dovezi suplimentare pentru a le confirma siguranța și eficacitatea. desensibilizarea și reprocesarea mișcării (EMDR): reamintirea evenimentului în timp ce efectuați un anumit tip de mișcare a ochiului lateral poate ajuta la scăderea nivelului de suferință pentru persoanele cu PTSD. Acest lucru permite individului să aibă mai multe emoții, comportamente și gânduri pozitive. MDMA: Versiunea farmaceutică a drogului recreativ, extazul, poate ajuta oamenii să învețe să se ocupe cu amintirile lor mai eficient, încurajând un sentiment de siguranță. Oamenii de știință cercetează în prezent această opțiune. Terapia hormonală cu cortizon: Un studiu a sugerat că tratamentele cu doze mari pe bază de cortizol ar putea ajuta la reducerea riscului de PTSD, dacă sunt administrate imediat după apariția unui traumatism. Jocuri pe computer: Jocurile pe computer au fost legate de mai puține simptome la unii veterani cu PTSD, potrivit unui studiu publicat în 2017. Cu toate acestea, cercetătorii nu recomandă utilizarea jocurilor pe computer în loc de terapie obișnuită. Copingul activ este o parte cheie a recuperării. Permite unei persoane să accepte impactul evenimentului pe care l-a trăit și să ia măsuri pentru a-și îmbunătăți situația. “Următoarele pot ajuta la realizarea acestui lucru:, Alte lucruri care pot ajuta includ:, Un număr de linii de asistență și alte facilități sunt disponibile pentru persoanele care sunt sau care se confruntă cu simptomele PTSD. Iată câteva numere care pot fi utile: „Dacă sunteți în căutarea unui terapeut, asigurați-vă că găsiți pe cineva calificat și cu experiență în domeniul PTSD. Institutul Sidran, o organizație non-profit care oferă ajutor persoanelor care au suferit evenimente traumatice, oferă câteva sfaturi despre cum să găsiți un terapeut potrivit. “PTSD poate duce la unele complicații. Acestea includ:” Persoanele cu PTSD pot avea alte probleme de sănătate, cum ar fi depresia, anxietatea, tulburările de personalitate sau utilizarea abuzivă de substanțe precum alcoolul sau drogurile. Persoanelor care lucrează în profesii în care este posibil să apară evenimente traumatice, cum ar fi serviciile militare și de urgență, li se poate oferi instruire sau consiliere pentru a-i ajuta să facă față sau să reducă riscul de TEPT. În serviciile medicale de urgență (EMS) are loc o anumită formă de informare cunoscută sub numele de gestionarea stresului incidentului critic (CISM) după anumite evenimente, pentru a încerca să minimizeze riscul de stres și de dezvoltare a TEPT. Cu toate acestea, eficacitatea acestui lucru a fost pusă la îndoială și unele studii au sugerat că poate fi dăunătoare, deoarece poate interfera cu procesul de recuperare naturală, de exemplu, forțând oamenii să se confrunte cu amintiri și emoții înainte de a fi gata să facă acest lucru.
Ultima revizuire medicală pe 6 februarie 2019 Anxietatea de separare face parte din dezvoltarea copiilor mici, dar poate apărea și la adulți. Teama nefondată cu privire la sinele sau familia … Abuzul asupra copiilor se referă la orice maltratare emoțională, sexuală sau fizică, precum și la neglijarea unui copil. Un copil se poate teme să spună oricui, dar … La fel ca adulții, copiii pot fi supuși unor stresuri enorme. O nouă cercetare spune că un câine ar putea ajuta copiii să facă față situațiilor stresante. Stresul este esențial pentru supraviețuire. Substanțele chimice pe care le declanșează ajută corpul să se pregătească pentru a face față pericolului și să facă față cu greu. Cu toate acestea, pe termen lung … Atacurile de panică și atacurile de anxietate împărtășesc unele simptome, dar diferă în intensitate, durată și dacă există sau nu un declanșator. Unele tratamente … “” Tulburarea de stres posttraumatic (PTSD) se poate dezvolta după traume, cum ar fi atacul sau lupta militară. Simptomele PTSD pot afecta bunăstarea și relațiile unei persoane.
Persoanele cu PTSD își pot retrăi trauma, pot avea anxietate intensă, pot evita lucrurile care le amintesc de trauma lor și pot experimenta emoții copleșitoare. „Aceste emoții pot afecta modul în care se relaționează cu ceilalți. Acest lucru le-ar putea deteriora relațiile sau ar putea adăuga provocări suplimentare.” PTSD poate schimba și modul în care cei dragi interacționează cu un supraviețuitor al traumei. Cu toate acestea, deteriorarea relațiilor poate afecta negativ și recuperarea unei persoane din PTSD. „Aflați mai multe despre modul în care PTSD afectează relațiile în acest articol. Cercetările sugerează o legătură între PTSD și problemele de relație.” PTSD poate adăuga provocări suplimentare relațiilor în diferite moduri, inclusiv: Unele persoane cu PTSD nu solicită tratament sau nu primesc diagnosticul corect.
Categories: Blog
Comments are closed.